Riktiga kycklingnuggets med rökig BBQ-sås

Ugnsbakad inte stekt – men ändå tillräckligt krispig tack vare en hemlig ingrediens - Weetabix, servera med en hemmagjord smaktillsats för en familjemåltid.

Ingredienser

2 msk lättmajonnäs
2 kycklingbröstfiléer utan skinn, skär i bitar eller i fingerstorlek
25 g färskt ströbröd
25 g lätt krossad Weetabix
sallad, att servera

För bbq-såsen

25 g ljust muscovadosocker
2 msk vinättika
4 msk tomatketchup
1 msk Worcestershiresåsbr /> ¼ tsk rökt paprika

Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 220 °C/varmluftsugn 200 °C/gasugn 7. För att göra BBQ-såsen, lägg alla ingredienser i en panna med 6 msk vatten, och låt sjuda och minska i 5 minuter.

  2. Lägg under tiden majonnäsen i en skål med kycklingen och rör runt väl tills kycklingen är täckt. Blanda ströbrödet och Weetabix med några smakämnen. Häll upp på en plåt och strössla ströbrödet över kycklingen. Sprid ut kycklingdelarna på bakplåten och grädda i 10 minuter tills de är möra men fortfarande saftiga. Servera med BBQ-såsen och sallad.

Från BBC Good Food sep 13

> Tillbaka till recept och sätt att äta

Information

Klicka på länken nedan om du behöver ytterligare information om företaget eller våra varumärken eller om du vill kontakta kundtjänsten.

E-post Kundtjänst

Våra Märken

Left Right

Weetabix

Different For A Reason

> Se Weetabix Produkter

Weetabix Minis

Weetabix Minis är den lilla frukostflingan med en enorm smak.

> Se Weetabix Minis Produkter

Alpen

En perfekt blandning

> Se Alpen Produkter

Weetos

Weetos är utsökta knapriga chokladrullar

> Se Weetos Produkter

Weetabix Protein

Weetabix Protein Crunch contains all the nutritional goodness from a Weetabix cereal, but with HIGH PROTEIN

> Se Weetabix Protein Produkter