Weetabix-kaka med choklad och kokosnöt

Denna chokladkaka eller kexkaka är så lätt att göra att barn enkelt kan hjälpa till.

Ingredienser

150g extra fint mjöl
85g kokosflingor
140g mjukt farinsocker
3 Weetabix-kakor, krossade
125g smör eller matfettsblandning, smält

För glasyren

200g mörk choklad
30g smör eller matfettsblandning
kokosflingor

Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 180 °C. Lägg non-stick bakplåtspapper i en låg 28 cm x 18 cm bakform.
  2. Häll i mjöl, kokosflingor, socker och Weetabix i en stor skål.
  3. Gör ett hål i mitten och tillsätt smält smör eller bredbart fett. Rör om med en träslev. Häll och tryck ut blandningen i hela den förberedda bakformen. Grädda i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt svalna i 10 minuter innan glasyren tillsätts.
  4. Göra glasyr: Rör ihop choklad och smör eller bredbart fett i en liten kastrull över låg värme tills det smälter.
  5. Häll ut över hela den varma biten och jämna ut med en stekspade. Strössla med extra kokosflingor eller färgat strössel.
  6. Låt glasyren stelna och svalna innan biten skärs i fyrkanter.

Andra idéer: Om du låter kakbiten svalna i kylskåp, låt den återfå rumstemperatur innan du skär den i fyrkanter så att den inte är så skör.

Från AllRecipes.co.uk

> Tillbaka till recept och sätt att äta

Information

Klicka på länken nedan om du behöver ytterligare information om företaget eller våra varumärken eller om du vill kontakta kundtjänsten.

E-post Kundtjänst

Fler recept du kanske gillar


Våra Märken

Left Right

Weetabix

Different For A Reason

> Se Weetabix Produkter

Weetabix Minis

Weetabix Minis är den lilla frukostflingan med en enorm smak.

> Se Weetabix Minis Produkter

Alpen

En perfekt blandning

> Se Alpen Produkter

Weetos

Weetos är utsökta knapriga chokladrullar

> Se Weetos Produkter

Weetabix Protein

Weetabix Protein Crunch contains all the nutritional goodness from a Weetabix cereal, but with HIGH PROTEIN

> Se Weetabix Protein Produkter