Alpen-kakor

Ingredienser

175g mjukt smör eller bredbart fett
100g fint strösocker
1 stort ägg
175g extra fint mjöl
175g müsli
rårörsocker för att strössla

Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 180 °C. Smörj in 3 bakplåtar lätt.

  2. Lägg i smör eller bredbart fett, socker, ägg och mjöl i en stor skål och vispa ihop tills det är välblandat och lättflytande.

  3. Rör ner müslin.

  4. Häll ut 24-28 fulla teskedar av blandningen på den förberedda bakplåten, lämna plats för kakorna att växa.

  5. Strössla toppen med lite extra müsli och rårörsocker.

  6. Grädda i den ugnen 10-15 minuter eller tills kakornas kanter blir gyllenbruna. Lyft ut och lägg kakorna på ett galler för att svalna.

Från Mary Berry’s Baking Bible

> Tillbaka till recept och sätt att äta

Information

Klicka på länken nedan om du behöver ytterligare information om företaget eller våra varumärken eller om du vill kontakta kundtjänsten.

E-post Kundtjänst

Våra Märken

Left Right

Weetabix

Different For A Reason

> Se Weetabix Produkter

Weetabix Minis

Weetabix Minis är den lilla frukostflingan med en enorm smak.

> Se Weetabix Minis Produkter

Alpen

En perfekt blandning

> Se Alpen Produkter

Weetos

Weetos är utsökta knapriga chokladrullar

> Se Weetos Produkter

Weetabix Protein

Weetabix Protein Crunch contains all the nutritional goodness from a Weetabix cereal, but with HIGH PROTEIN

> Se Weetabix Protein Produkter