Företagsöversikt

Weetabix Food Company är den näst största märkestillverkaren av frukostflingor och müslibars i Storbritannien. Weetabix är baserat i Northamptonshire, Storbritannien och varumärkena innefattar Weetabix, Alpen, Ready brek, Weetos, Oatibix och Alpen Bars. Weetabix har tillverkat och sålt sina produkter i Storbritannien sedan 1932. Idag är Weetabix Storbritanniens mest sålda, mest rekommenderade, och det märke frukostflingor som åtnjuter störst förtroende. Weetabix är ett av Storbritanniens mest ikoniska märken.

Kvarnarna vid Burton Latimer exporterar till över 80 länder, och allt vete som används i Weetabix-märkena växer inom 80 km från anläggningen. Weetabix har också fabriksanläggningar över hela världen, inklusive avdelningen i Nordamerika och andra plaster globalt. Weetabix har över 1 800 anställda världen över. Gå in på www.weetabix.com för länkar till webbsidor runt världen.

Weetabix Food Company var ett familjeägt företag fram till 2003, men är nu majoritetsägt av Bright Food (Group) Co., Ltd, ett av de största kinesiska internationella konglomeraten inom livsmedelsindustrin med verksamheter över hela livsmedelskedjan inklusive jordbruk, livsmedelsframställning, service till varumärkesbyråer samt försäljning. Bright Foods socker, mejeriprodukter, vin och detaljhandelsverksamhet innehar ledande positioner inom sina marknader.

Weetabix Food Company var ett familjeägt företag fram till 2003, men är nu majoritetsägt av Bright Food (Group) Co., Ltd, ett av de största kinesiska internationella konglomeraten inom livsmedelsindustrin med verksamheter över hela livsmedelskedjan inklusive jordbruk, livsmedelsframställning, service till varumärkesbyråer samt försäljning. Bright Foods socker, mejeriprodukter, vin och detaljhandelsverksamhet innehar ledande positioner inom sina marknader. Det resterande aktiekapitalet ägs av Baring Private Equity Asia som har investerat i Weetabix sedan 2015 och är ett av de största och mest etablerade oberoende riskkapitalbolagen i Asien. Företaget har investerat i Asien sedan det grundandes 1997 och har över 110 anställda på sju kontor i Hong Kong, Shanghai, Peking, Mumbai, Singapore, Jakarta och Tokyo. Bright Foods och Baring Asia arbetar tillsammans med företagsledningen för att driva på fortsatt tillväxt av verksamheten i existerande marknader och expandera i Kina och internationellt.

 

> Back to Weetabix Food Company

Information

Klicka på länken nedan om du behöver ytterligare information om företaget eller våra varumärken eller om du vill kontakta kundtjänsten.

E-post Kundtjänst

Också i detta avsnitt


Våra Märken

Left Right

Weetabix

Different For A Reason

> Se Weetabix Produkter

Weetabix Minis

Weetabix Minis är den lilla frukostflingan med en enorm smak.

> Se Weetabix Minis Produkter

Alpen

En perfekt blandning

> Se Alpen Produkter

Weetos

Weetos är utsökta knapriga chokladrullar

> Se Weetos Produkter

Weetabix Protein

Weetabix Protein Crunch contains all the nutritional goodness from a Weetabix cereal, but with HIGH PROTEIN

> Se Weetabix Protein Produkter